Yrityksen eteneminen

- Pillerit jäivät pois 12/13.

- Menkat tulleet kahdesti luomuna pillereiden poisjäämisestä. Viimeiset luomumenkat olleet 2/14.

- Terveyskeskuslääkärin teettämät labrat toukokuun alussa 2014 olivat minulla kaikki ok. Miehen sperma-analyysin tulokset eivät lupailleet hyvää:
         -Tilavuus: 5ml
         - pH: 7,5
         - Siittiötiheys: <0.03 milj./ml
         - Kokonaismäärä: <0.03 milj. kpl.

- Ensimmäinen käynti lapsettomuusklinikalla 6.6.2014.
          - Käskettiin pudottaa painoa n. 20 kg
          - Hoidoksi suunniteltiin suoraan IVF:ää heikon siittiötilanteen vuoksi
          - Miehelle teetettiin lisää verikokeita ja uusi sperma-analyysi (tulokset 25.7.)
          - Minulla PCO:n oireita (mm. karvankasvua navan alapuolella ja monirakkulainen munasarja)
          - Terolutkuuri heinäkuun alussa, joilla menkat. (jatkossa 2kk välein)

- Heinäkuussa 2014 miehen uuden sperma-analyysin tulokset. Pientä parannusta nähtävissä. Otettiin pieni verenkuva ja siinä kaikki ok. Myös kromosomitutkimuksessa kaikki ok.

- Painonpudotus päätavoitteena. Meidät ohjattiin ravitsemusterapeutille, josta ei kuitenkaan ollut mitään apua. Kahden ystäväni rohkaisusta hakeuduin psykologisen sairaanhoitajan juttusille lokakuun 15. 2014. Hoitosuhde alkoi ja jatkan terapiassa.

- Terolutkuuri nro 2, niillä menkat 11.10.2014. Endokivut palasivat hurjina. Sairaslomaa pari päivää kipujen vuoksi.

- Terolutkuuri nro 3, niillä menkat 16.12.2014. Endokipuja ja pari päivää sairaslomaa kipujen vuoksi. Otin käyttöön uuden kipulääkkeen. Paino pudonnut n. 7 kg lokakuusta.

- Terolutkuuri nro 4, niillä menkat 23.2.2015. Endokipuja ja pari päivää sairaslomaa kipujen vuoksi.  Paino pudonnut n. 10 kg lokakuusta.

- Terolutkuuri nro 5, niillä menkat 9.5.2015. Kovia endokipuja ja noin viikko sairaslomaa kipujen vuoksi.  Paino pudonnut n. 10 kg lokakuusta.

- Luomumenkat  23.7.2015. Menkat alkoivat Turkin lomamatkalla, joten kipulääkityksenä ainoastaan Miranax 500mg. Kivut siedettävän rajoilla.

- Luomumenkat 8.10.2015. Kivut siedettäviä: Panadol 1g riitti. Käytössä myös kuumavesipullo.

- PCO -diagnoosin varmistus 20.10.2015. Oikea munasarja normaali, vasemassa PCO:lle tyypillinen monirakkulaisuus. Samalla sain käyttöön Glucophage 500mg (2tbl/pv) kiertoa tasoittamaan.

- Menkat 25.12.2015 Kivut siedettäviä


- Menkat 28.1.2016 Kivut siedettäviä: Panadol 1g riitti. Käytössä myös kuumavesipullo.

- Menkat 6.3.2016 Kivut osittain kovia: Yhtenä päivänä kivunlievitykseen Tramadol 50mg, muuten Panadol 1g.

-----

Yritys on jatkunut, vaikken tänne olekaan kaikkea kirjannut. Aloin kokea liiallisen itsensä tarkkailun ahdistavana, joten oli pakko hellittää vähän. :)

2 kommenttia:

  1. Hei. Vähän arkaillen kysyn, että mikä on suhtautumisenne sijaissynnyttämiseen? Juu, sehän on kielletty Suomessa nykyään, mutta lakiahan voi kiertää laillisesti... Oma lehmä on tässä tietenkin nyt ojassa, myönnän sen, sillä itse olen etsimässä sellaista ja nimenomaan Suomesta, mutta yritys tuntuu toivottomalta. Siksi yritän tunkea kysymystäni julkisesti joka paikkaan toivoen että "ehkä joku joskus jossain tietäisi jotain"... Anteeksi tungetteluni ja onnea teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! En ole tutustunut asiaan, koska se tuntuu vieraalta. Tietysti ei siinä ihan hirveästi ole eroa adoptiolle siinä mielessä, että joku toinen on sen lapsen synnyttänyt. Kuitenkin se ajatus tuntuu jollain tavalla oudolta. Toivottavasti saatte lapsen tavalla tai toisella! Tsemppiä!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)