21. elokuuta 2013

Lihavuusongelma

Mulla on lihavuusongelma. Noin suunnilleen kehonkoostumusmittauksen perusteella voisin sanoa, että ylipainoa on n. 30-40kg. Lapsen verran. Sen mun pienen lapseni verran. Sen jonka kovasti haluaisin.

Tää lihavuus tuottaa omia ongelmiaan raskaaksi tulemiselle. Ja raskaana olemiselle. Ensinnäkin raskautuminen on hankalampaa ja sen aikana voin sairastua esim. diabetekseen.

Luulisi, että jo nämä syyt saisivat mut kuosiin ja laihtuisin roimaa vauhtia. Mutta ei. Jostain syystä mä en saa itseäni niskasta kiinni. Voivottelen ja murehdin, ja "päätänkin", mutta sitten taas menen siitä mistä aita on matalin. Muuttamatta mitään.

En pidä laskemisesta. Vihaan sitä ylikaiken. Siispä kaloreiden laskeminen ei tule kyseeseen. Jo ruokien merkkaaminen johonkin ohjelmaan tuottaa ongelmia. Mulla on puhelimessa sellainen appi, joka laskee kalorit mun puolesta kun merkkaan mitä olen syönyt. Kokeilin myös Kiloklubia, jolla on sama periaate. Ei toimi. Kerran sain 10 kg pudotettua painonvartijoissa, mutta silloinkin mua ahdisti se pisteiden laskeminen.

Tiedän kyllä miten pitäisi syödä. Aamupalaksi puuroa ja vaikka omena ja lasi vettä. Välipalaksi porkkana. Lounaaksi kevyt salaatti. Välipalaksi rahkaa. Päivälliseksi esim. kanaruokaa tai kalaa. Iltapalaksi hedelmiä. Silti en osaa noudattaa tätä.

Miten vaikeaa se onkaan tarttua ohjeisiin, jotka osaa ulkoa vaikka unissaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)