26. elokuuta 2013

Miltä raskaus tuntuu?

Olen tänään kärsinyt pahoinvoinnista. Siitä syystä mieleeni tulikin, miltä raskaus tuntuu? Mitä oireita saattaa ilmetä? Mistä tietää olevansa raskaana?

Tällaisia asioita yleensä listataan alkuraskauden oireiksi:
  • Pahoinvointi/Kuvotus
  • Viluisuus
  • Nälkä
  • Rintojen arkuus
  • Tuntemuksia vatsassa
Tänään aamulla olin jo bussipysäkillä lähdössä töihin, kun yhtäkkiä tuli ihan kauhean paha olo. Heikotti, oksetti ja pyörrytti. En noussut bussiin vaan palasin takaisin kotiin ja kävin yökkimässä. Mittasin kuumetta, mutta sitä ei ollut. Mittari näytti 35,8. Ei muuta kuin takaisin sänkyyn ja miehen peitto myös ympärille. Heräsin sitten valtavaan hikoiluun parin tunnin päästä ja kuumemittarissa seisoi 36,9. Vatsa on tänään ollut ihmeellisen tuntuinen, ikäänkuin arka. Lämpö oli päivällä ihan normaali 36,5. Illalla kärsin vielä ripulistakin. Ja sen jälkeen tuli kamala nälkä. Mittasin illalla myös kuumetta ja se näytti jälleen 36,9. Kokoajan on ollut kuuma-kylmä-kuuma.

Eilen kärsin valtavasta nälästä. Olisin voinut syödä norsun. Melkein kirjaimellisesti! Mies teki päivälliseksi kanaa ja riisiä. Söin kaksi pihviä ja hetken päästä hamuilin leipää, eikä mennyt kauaa kun hain karjalanpiirakkaa. Tajusin, että en voi vain syödä kokoajan, että en mä tämän ruokamäärän jälkeen kyllä nälkään kuole.

Tänään tapasin äitini pikaisesti ja hän epäili, että olen raskaana. Se kävi kyllä mun mielessä myös, mutta se vaihtoehto ei ole mitenkään mahdollinen, koska syön vielä e-pillereitä. En vaan jaksa uskoa, että tulisin raskaaksi syödessäni ehkäisypillereitä. Varsinkin kun sairastan endometrioosia.


Kuva

Kaipa tämä sitten vain jokin ohimenevä norovirus oli. Eikä muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)