19. maaliskuuta 2015

Sori, raskaana ei kannattaisi syödä lääkkeitä

Sain työpaikkalääkärille ajan tänään. Esitettyäni asiani hän onnitteli useaan kertaan ja jaksoi koko käynnin aikana iloita raskaudestani, vaikka  hyvin selvästi ilmaisin, että en ole vielä testannut. Minulle tuli sellainen olo, että huijaan itseäni. En Minä voi olla raskaana...

No, se ikävin juttu tässä oli se, että lääkärin mukaan mitkään reseptilääkkeet eivät sovi raskauden aikana. Uutinen, jota uumoilinkin ja pelkäsin. Tämä kun tulee hankaloittamaan ja rasittamaan mun kroppaani aikalailla tässä kevään ja kesän aikana. Silmätippoja sain. Lecrolyn -nimiset tipat ovat mulle outoja, en ole ennen käyttänyt. Uskon, etteivät ne ihan tehoiltaan riitä, mutta ei mulla ole vaihtoehtoja. Mitä vain sen eteen, että mahdollisesti alkunsa saanut pikkuinen tuolla mahassa selviäisi.

Eräs lukija vinkkasi edellisen postauksen kommentteihin, että kannattaisi ottaa yhteyttä HUSin Teratologiseen tietokeskukseen ja kysellä sieltä. Tämän varmaankin aion tehdä, koska siitepölyoireet ovat mulla aika rajuja. Lisäksi ystävilläni on eläimiä, joten vierailuistakin tulee astetta haasteellisempia. Eikä siinä varmasti ainakaan häviä vaikka soittaisi ja kysyisi.

Ps. Tänään on dpo9. Ajattelin, että testailen ensi viikon viikonloppuna eli varmaan 28. päivä. Mulla on kaksi testiä  kaapissa odottamassa... Jaiks!

6 kommenttia:

 1. Kannattaa myös kokeilla Heinix nasalia, joka on lääkeaineeton nenäsumute allergisen nuhan hoitoon. Aika omituisena pidän, että lääkäri on sanonut ettei mikään muka sopisi... Kannattaa vielä keskustella asiasta, kysy vinkkiä myös apteekista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysyin apteekista apua, mutta he sanoivat etteivät voi suositella mitään. Mikä mun mielestäni oli outoa, mutta en lähtenyt sitten riitelemään asiasta kuitenkaan. Ehkä menen johonkin toiseen apteekkiin kysymään ja hakemaan tuota Heinix nasalia. Kiitos suuresti vinkistä!

   Poista
 2. En nyt kauheasti murehtisi lääkkeiden käyttöä ennen positiivista testiä. Äidillä ja alkiolla ei tuossa vaiheessa ole yhteistä verenkiertoa eivätkä lääkkeet pääse vaikuttamaan alkioon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tiedän, että vaikutan varmasti ihan hermoheikolta ja turhan tarkalta. Tämä vain jollain tavalla tuntuu tärkeältä asialta selvittää. Kauhean herkillä muutenkin jostain syystä nyt, niin saan ainakin mielenrauhan jollen muuta. :)

   Poista
  2. Onhan se varmuuden vuoksi hyvä selvittää :) On tiettyjä lääkkeitä jotka on jätettävä pois jo raskautta suunnitellessa, noita allergialääkkeitä voi varmasti hyvillä mielin jatkaa +testiin saakka. Toki allergialääkkeet ei useimmiten ole sillä tavalla välttämättömiä, että niiden poisjätöstä olisi kovin kauaskantoisia seurauksia jos asia kuitenkin huolettaa.

   Poista
  3. Totta kyllä tuokin. Nyt kun tuli ajankohtaiseksi niiden aloitus ni lukaisin läpi tuoteselosteet ja molemmissa mun käyttämissä lääkkeissä luki näin: "Älä käytä Telfast-tabletteja raskauden aikana ellei se ole välttämätöntä." ja "Ota yhteyttä lääkäriin, jos olet raskaana, saatat tulla raskaaksi tai imetät.". Tästä syystä siis lähdin asiaa pohtimaan ja hakemaan vaihtoehtoja. Telfast ja Revitelle siis ollut käytössä vaihtelevasti aina oireiden vakavuudesta riippuen. Ja eipä tässä nyt kovin kauaa tarvite odotella sitä testiä. Viikon verran. Että ei tässä varmaan mitään hätää ole. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)