22. syyskuuta 2015

Närästää...

Heräsin eilen aamulla neljältä ihan jäätävään polttoon rintalastan alaosan paikkeilla. Jäätävä närästys. Eikä meillä tietenkään ollut närästyslääkkeitä kotona ollenkaan... Siinä sitten aamun pikkutunneilla kävelin pitkin kämppää googlettaen kotikonsteja närästyksen helpottamiseen. Pienen tilkan maitoa join ja koitin myös ruokasoodaa liottaa veteen ja juoda. Oli ehkä ällöttävin maku tuo ruokasooda ja vesi! :D Ne auttoivat tunniksi. Sitten siirryin sohvalle torkkumaan. Sinne kun sain itseni pönkitettyä tyynyin ja peitoin puoli-istuvaan asentoon.

Ei ole vielä koskaan ollut näin kamalaa korventavaa, polttavaa, kipeää närästystä! Ja se vaan jatkui ja jatkui... Käytiin sitten päivällä miehen kanssa apteekista hakemassa Rennietä. Mutta eipä tuntunut sekään oikein auttavan. Kaksi Rennien imeskelytablettia korkeintaan lievensi kipua, muttei poistanut sitä kokonaan. Ja kumartelu pahensi tilannetta niin, että välillä tuli pala kurkkuun. o_O Karmeaa!

Viime yö meni jo paremmin kun kasasin pinon tyynyjä yläselän ja oman tyynyn alle. Niskat tosin ovat nyt aivan jumissa, mutta sain sentään vähän nukutuksi... Edelleen on pieni korventava tunne tuossa rintalastan alaosan kohdalla. Taidan ottaa vielä tänään tuota Rennietä. Joka paikassa lukee, että jos närästys kestää pitkään pitää hakeutua lääkäriin. Ja tuo pitkä aika Rennien ohjeiden mukaisesti on kaksi viikkoa! Miten kukaan kestää tällaista kaksi viikkoa? :D

Mies on satavarma, että tämä johtuu raskaudesta. Että tämä on mun pahoinvointiani. :D Mä en usko kyllä siihen teoriaan. Eihän vielä ole edes viikkoa siitä kun alavatsassa kouristeli kovasti ja joku voisi väittää sen olleen ovis. Niin tai näin, onneksi närästys näyttää tänään olevan vähän parempi kuin eilen....

7 kommenttia:

 1. Toivon etten nyt masenna sua, mutta jos miehelläsi on todettu olevan erittäin vähän liikkuvia siittiöitä (ja sulla vielä endo), niin uskoisin teillä ilman hoitoja olevan todella huonot mahikset tulla raskaaksi, jos inseminaatiota ei edes kannata kokeilla, vaan suoraan koeputkihoitoon. Meillä mulla ei oo ongelmia, mutta miehellä myöskin vähemmänlaisesti siittiöitä. Me ehdittiin olla lähes 3 vuotta ilman ehkäisyä ilman mitään raskauden hippustakaan, yksi inssi kokeiltiin, muttei kannattanut jatkaa ja toinen icsi-hoito toi sitten onnen <3 Mietin vaan, että voi olla miehellesikin tosi raskasta aina pettyä, jos täysillä kuvittelee nyt närästyksestäkin raskautta. Voihan se olla mahdollista, mikä olisi ihan huippua tietenkin, kyllähän joku vie lottopotinkin lähes joka viikko ;) Mutta pointtini on siis se, että jos miehesi ottaa lapsettomuuden muutenkin kovin raskaasta, niin ei kannata ehkä liikaa asettaa toiveita näihin hoidottomiin kiertoihin, pettymykset voi kerta kerralta käydä vaan raskaammaksi, raskaammaksi ja raskaammaksi... Been there, done that. Toivottavasti ymmärsit mitä hain takaa, toivotan teille hirmuisesti tsemppiä jatkoon ja painonpudotusonnea, jotta pääsisitte tehokkaisiin hoitoihin! Ja toki toivotaan sitä ihmettä, eihän sitä koskaan tiedä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän me se molemmat tiedetään, ettei me lasta saada ilman hoitoja. Mä olen sen asian hyväksynyt ja terapiassa istunut. Mieskin kyllä. Hän käsittelee asiat vaan eritavalla kuin minä. Ja sehän olisi tavallaan ihan turhaa edes laihduttaa, jollei toivoa voisi tai pystyisi pitämään yllä ihan hoidoittakin. Meistä molemmat tulis hulluiksi. Toivo ei ole enää samanlaista kuin silloin pari vuotta sitten. Lisäksi olemme vähentäneet vauvapuheita täällä kotona. Keskitymme niihin asioihin jotka oikeasti on meillä tässä ja nyt. Jos meillä olisi rahaa, niin hakeutuisimme yksityiselle hoitoon. Sitä kautta voisimme saada järkevää apua tähän jumittamisvaiheeseenkin, jota ei kai edes yrittämiseksi voi sanoa.

   Poista
 2. Voi ei, närästys on niii-iiin ikävää! Mulla oli tuollaista joskus, kun olin tosi stressaantunut. Loppui onneksi itsestään eikä tarvinnut mennä lääkäriin. Toivottavasti sulla menee ohi eikä tarvitse kestää kahta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi helpotti parissa päivässä. Mutta kamalaa oli!

   Poista
  2. Hyvä kun helpotti :) Muutamakin närästyspäivä on ihan kauheaa.

   Poista
 3. Hei, tuohon närästykseen.. Omasta kokemuksesta voin suositella hapankaalia. N.ruokalusikallinen päivässä, sitten kun ei enää oireita, voi vähentää/lopettaa.
  Itsellä hapankaalia ollut jääkaapissa siitä lähtien kun tuon vinkin sain. Toisinaan syön sitä joka päivä, toisinaan harvemmin, vähän miten muistan.

  Tsemppiä ja voimia sinne!

  -Milla

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)