17. huhtikuuta 2016

Patti!

Onko kukaan teistä löytänyt patteja jostain kummallisesta paikasta ja saanut kaameaa hätäkohtausta siitä? Minä olen. Juuri äsken.

Nimittäin löysin pienen (noin neljäsosa pikkurillin kynnestä) kokoisen patin sisempien häpyhuulten tyvestä. o_O Kääk!

Patti tuntuu kovalta ja on erittäin kipeä. Liikkuessa, istuessa, pyyhkiessä, mitä vaan tehdessä se tuntuu pienenä kipuiluna. Mitä helkkaria?! Hätäpäissäni varasin nyt huomiseksi gynen, joka toivottavasti kertoo minulle, ettei mitään hätää ole.

16 kommenttia:

 1. Olisikohan ihan tulehtunut ihorauhanen (suom. finni). Älä nyt hätäile. Kyllähän noita saattaa silloin tällöin tulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rauhoittavista sanoista! :) Ehkä se on finni. Ei oo kyllä ikinä ollu finniä tuolla! :D

   Poista
 2. Kuulostaa ihan tukkeutuneelta talirauhaselta, voihan se olla bartholinin rauhasen tulehdus mutta hyvälaatuinen joka tapauksessa. Minusta voisi hyvin suihkutella lämpimällä vedellä ja seurailla viikon pari, turha tuhlata rahaa yksityiselle. Kyllähän sitä mielenrauhasta toisaalta kannattaa maksaa mutta ihan tavanomaiselta ja hyvälaatuiselta tuo kyllä kuulostaa. Ja jos kerran gynellä käy niin samallahan voi uä tarkastaa munasarjojen tilanteen. Siis onko tässä kierrossa merkkejä ovulaatiosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rauhoittavista sanoista! :) Ehkä se on vaan finni. Ei oo kyllä ikinä ollu finniä tuolla! :D Mutta oman mielenrauhani vuoksi päätin, että voisin mennä näytille. Ja kuten sanoit, voi siinä samalla sitten katsastaa ne munasarjat. :)

   Poista
 3. oletko varma ettei se patti ole ihan vain sisäänkasvanut ihokarva?

  Mulla ainakin on noita aika useesti ja usein siitä kehkeytyy ihan kunnon pattikin ja mulla on ollut patteja sisäänkasvaneista karvoista jos olen sheivannut mutta myös jos en ole sheivannut.

  Muta jos huolestuttaa niin hyvähän se on käydä gynellä varmuudeksi ja että saa ihan mielenrauhan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Kun se patti ei näy ulkoisesti mitenkään. Sisäänkasvaneet karvat on mullakin usein kasvattaneet patteja, mutta ne näkyvät selvästi.

   Poista
 4. Oisko häpyhuulen rauhasentulehdus? En muista virallista nimeä, mutta tuolla kun googlettaa niin löytyy tietoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bartholin rauhastako tarkoitat? Googlettelin sitä kyllä, mutten taida diagnosoida mitään enempää vaan marssin sinne gynelle. Se tietää varmasti, vaikka älyttömän kallista lystiä onkin...

   Poista
 5. Luultavasti se on ihan finni. Kokeile jos kärsii vähän puristaa, usein kipu helpottaa lähes heti jos saat näpyn puristettua tyhjäksi. Toki kyseessä voi olla tulehtunut Bartholinin rauhanen/kysta mutta sitä ei puristamisella saa itse tyhjättyä, buranalla ja levolla sekin usein rauhoittuu. Muista tehdä kunnon alapesu ennen puristelua! Jos patti suurenee ja kipenee niin toki kannattaa käydä näytillä.
  Terv. Kätilö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä pysty puristamaan. On niin kipeä, että jalkojen yhdessä pitäminenkin sattuu... Yöksi voisin kyllä ottaa buranaa, niin jos saisi nukuttua. :) Kiitos vinkeistä!

   Poista
 6. Ootko varma ettei oo finni? Sellaisiakin voi siltä suunnalta löytyä 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en oo varma yhtään! Kun ei oo ikinä ollu! :D

   Poista
 7. Melko varmasti ihan vain finnin kaltainen. Tai sitten ärtynyt hiki/talirauhanen. Ei näppylästä kannata panikoida. Kerran olen kainalon näppylään saanut antibioottikuurin mutta kaippa olisi ilmankin hävinnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi toki olla ihan finnikin, mutta ihmetyttää kun sitä ei näe. Tuntuu vaan ja kipu on kova pienessäkin kosketuksessa. :/

   Poista
 8. Finniä mäki epäilen. Itellekki ilmestyy aina välillä ja kipeitäki sellasia. Ei syytä huoleen! :)

  VastaaPoista
 9. Voi olla ihan hormooneista johtuvia patteja... itselle tulee niitä lääkityksen aikana. Jäävät aika pieneksi ja katoavat itsekseen. Mutta viimeksi kainaloon ilmestyi ja se kasvoi 3x4cm kokoiseksi ja jouduttiin poistamaan lääkärillä

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)