17. tammikuuta 2017

Mieskin lääkitykselle

Käytiin kuulemassa miehen verikokeiden tuloksista Felicitaksella. Testosteroniarvot olivat matalat, sokeriarvo pikkuisen koholla ja kilpirauhasarvot vähäsen matalat. Mies joutuu myös nyt kuntokuurille. Lisäksi hän aloitti tyroksiinit kilppariarvojen kohentamiseksi. Metuja hän syö sokeriarvojen korjaamiseksi ja clomeja joka toinen päivä testotasojen nostamiseksi. Tällä kombolla meidän pitäisi saada hänen testoarvot ja simppojen tuotanto paranemaan. Lääkäri oli jopa sitä mieltä, että sitten jos arvot alkavat kohota (kontrolli 2kk kuluttua) meillä voisi olla tsäänssit jopa luomu vauvaan. :)

Ei voitas olla tyytyväisempiä! Meille molemmille on ajat endokrinologian osastolle HUSiin ihan vaan, että jos saatais sieltä tukea laihdutushommiin. Ajat tosin vasta maaliskuun loppupuolella.

Tänään päästiin myös vihdoin uuteen kiertoon. Vissiin jäi ovis välistä, joten kierto venyi. No, nyt kohti kevyempää minää ja meidän vauvaa! :)

8 kommenttia:

 1. Mahtavaa, kuulostaa niin hyvältä :) Koska teidän simppaongelma voi olla hoidettaessa näin, kannattaa panostaa ehdottomasti terveellisiin elämäntapoihin! Paljon vettä, kasviksia ja terveellistä kotiruokaa- niillä pötkii jo pitkälle. Ja mielummin pieniä annoksia useammin, kuin kerran pari päivässä mättöannos. Olen myös kuullut, että saksanpähkinöillä voisi olla positiivinen vaikutus simppoihin, laitahan mies kuurille- pieni kourallinen päivässä :) Ja kannattaa aina muistaa kun on avaamassa kaljaa tai sipsipussia tms. - Vauva! Kummasti pysyvät kiinni ;) Tsemppiä paljon!! Täällä valmistaudutaan uusiin icsi- hoitoihin, meillä valitettavasti luomumahikset on olemattomat, mutta yksi ihana on jo saatu hoidoilla, joten toiveet on korkealla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta ja kannustavasta kommentista! :) Pieniä muutoksia onkin jo tehty ja minä liityin pienryhmävalmennukseen joten tulen kevään aikana saamaan tukea ryhmältäni ja pt:ltä treeniin ja syömisiini. Jännittää kovasti, mutta tuosta luomuplussan ajatuksesta saatiin taas uutta puhtia. :)

   Pidän peukut pystyssä, että teillä onnistaisi uudemman kerran <3 :)

   Poista
 2. Mitä kuuluupi teille?

  VastaaPoista
 3. Saitteko tosiaan testoja siittiöiden takia? Mä kun kysyin mei lääkäriltä, että jos simpat huonoja, voiko asiaa korjata lääkityksellä. Vastasi suoraan että ei, silloin mennään suoraan hoitoihin.. ? Onko teidän lääkärillä siis mitä perusteita noille testoille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Clomit määrättiin koska testosteronitasot olivat matalat. Viimeisimmissä verikokeissa arvot olivat nousseet, joten lääkityskombosta on ollut hyötyä. :) Testotasoa voi yrittää korjata itsekin esim. terveellisillä elämäntavoilla, mutta jokainen on yksilö eikä taikakeinoja taida olla. Tsemppiä teille!

   Poista
  2. Testosteronilääkitys itsessään tekee hedelmättömäksi (kuten myös testosteronin puute). Niinpä sitä ei määrätä lasta yrittävälle miehelle. Clomifemilla voidaan kuitenkin yrittää nostaa testosteronitasoa "kiertotietä". Näin tehdään käsittääkseni esim. silloin, jos naisessa ei ole vikaa mutta miehellä on heikko siittiöntuotanto alhaisen teston takia.

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)