12. syyskuuta 2013

Pillereiden lumoissa

Laskeskelin tuossa, että mulla on kotona pillereitä enää sen verran, että ne riittää itsenäisyyspäivään asti.

Tämä jollainlailla tuo innostuksen tunteet pintaan, mutta samalla pelko alkaa kalvaa mun sisällä kokoajan syvempänä. Pillereiden pois jättäminen tarkoittaa, että lapsi voisi perjaatteessa tulla koska tahansa. Jos päätämme jättää sitten kortsutkin ostamatta. Toisaalta pillereiden pois jättäminen tarkoittaa, että mun on kohdattava se pelko, että menkat ei tulekaan. Ja taas jos menkat tulee, niin se ihan hirvittävä kipu. Ja koska ei ole pillereitä lopettamassa vuotoa ajoissa, niin ne saattavatkin kestää kuukauden tai pari - putkeen... Mä olen tämän vuoden aikana oppinut elämään ilman kipua. Se kun on ollut tätä ennen joka kuukautinen painajainen. Sain kunnollisia kipulääkkeitäkin vasta viime vuoden puolella joskus. Jos 1 tarkoittaa ei kipua ja 10 tarkoittaa tajuttomuuteen johtavaa kipua, olen pahimmillaan kärsinyt 9 veroisista kivuista. Usein on pätkiä päivästä, kun en muista mitään. Kaiken on täyttänyt kamala kipu. Pillereiden pois jättämisen jälkeen tuo kaikki on taas todellisuutta.

Olenko valmis äidiksi? Onko kukaan? Ihan oikeasti? Ehkä ei, mutta pelkään ja odotan raskautta ja äidiksi tulemista samaan aikaan. Onko siinä järkeä?

Entä jos en voikkaan tulla raskaaksi, tai raskauden aikana tapahtuu jotakin pahaa, vain koska olen lihava? Miten ihmeessä mun päänuppiini ei voi olla kytkettynä jotain vipua, jota kääntämällä pysyisin tekemissäni ruoka- ja liikuntasuunnitelmissa? Miksi mun itsehillintäni ei toimi? Onko nyt liian paljon meneillään samaan aikaan, ettei mun päänk kestä sitä ja jättää jotkin asiat vaan tekemeättä?

Voi miksi miksi miksi...?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)