2. toukokuuta 2014

Näytteitä näytteiden perään

Olin tänään siellä lääkärissä. Pääsin omalääkärilleni, joka on todella mukava ja oikeasti kuuntelee mitä on mielenpäällä.

Aluksi keskustelimme allergialääkkeistäni. Minulle tuli yllätyksenä, ettei ne välttämättä sovi yhteen raskauden kanssa. Ei ole tarpeeksi tutkimustuloksia. Ne siis vaihdettiin uusiin.

Seuraavaksi otin puheeksi yrittämisen historian aina siitä endosta lähtien. Lääkäri ei pitänyt kovin huolestuttavana sitä, että kierrot ovat olleet pitkät ja että nyt on pitkä tauko meneillään. Tämä siksi, että ennen  pillereitäkin ne olivat epäsäännölliset.

Kuva: terveystalo.com
Lääkäri oli kuitenkin samoilla linjoilla kanssani lisätutkimusten suhteen. Lieneekö syy endossa, en tiedä. Nyt olen menossa ensi maanantaina kaikenlaisiin tutkimuksiin: everikoe, virtsakoe ja papa. Ainakin kilpirauhashormoni, klamydia, raskaus ja prolaktiini testit katsotaan. Mies odottaa lääkärin soittoa, että saataisiin hänellekin lähete spermatutkimuksiin. Tulosten tultua (lääkärin mukaan kolmen viikon kuluttua) hän laittaa lähetteen sitten gynelle, jos mitään ihmeempää ei löydy. Nämä siis ilmeisesti kaikki tutkimuksia, jotka vaaditaan, että voi päästä lapsettomuushoitoihin.

Mitään teroja tms. en saanut nyt, koska lääkärin mukaan saattaa olla sekin mahdollista, että olenkin raskautunut tässä kahden viikon aikana, jona en ole testannut raskautta ja tästä syystä menkat siis edelleen poissa. En kyllä usko tähän itse ollenkaan... Mutta odotellaan nyt rauhassa ja katsotaan niiden testien tulokset.

Sitten onkin mielenkiintoista, jos sinne gynelle asti päästään, että joko sitten saisin terot ja kenties muita hoitoja aloitellaan. Nyt kuitenkin ihan hyvä fiilis, koska ainakin nyt tutkitaan ja katsotaan löytyykö jotain muuta ilmiselvää syytä lapsettomuuteen kuin vain se endo. Joka sekään ei kyllä välttämättä ole se syy. Voihan syynä olla vaikka mun ylipaino.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)