6. kesäkuuta 2014

Naistentautien poliklinikka

Tultiin juuri polilta miehen kanssa. Vaikka tiesin, että painooni puututaan ja olen siihen yrittänyt jo vaikuttaakin, niin silti meinasi itku tulla.

Minun tulee laihtua n. 25 kg ennen kuin pääsemme hoitoihin. Jokainen voi sitten omassa päässään laskea kuinka kauan meillä menee, jos saan 1kg kuussa pois, kuten minua neuvottiin. Kiukuttaa, turhauttaa ja ties mitä muuta.
Kuva

Miehestä otetaan lisää kaikenmaailman testejä. Verikokeita oli jonkin verran ja sperma-analyysi tehdään uudelleen. Tulokset me saamme heinäkuun lopulla, koska miehelle tehdään kromosomitutkimus. Tämä siis olemattomien siittiöiden vuoksi. Saamamme tulokset pitivät paikkansa. Miehen sperma-analyysin tulokset olivat seuraavanlaiset:

 • Tilavuus: 5ml
 • pH: 7,5
 • Siittiötiheys: <0.03 milj./ml
 • Kokonaismäärä: <0.03 milj. kpl.
Odotellaan nyt sitten sinne heinäkuun lopulle ne uudet tulokset. Ja meidät ohjattiin myös ravintoterapeutille kuuntelemaan lisää saarnoja. Harmittaa sekin jo valmiiksi. Ja sitten kun mun painoni on 95kg, voimme ottaa uudelleen yhteyttä Naistentautien polille. 
Jos miehen siittiömäärä ei ole kohentunut, niin lapsettomuutemme todennäköisesti johtuu miehestä. Mutta minun lievä endoni tietysti on mukana kuvioissa myös, ja kuulimpa tänään myös ensi kertaa, että minulla on vähän pco:n oireitakin. Kiva juttu. Eli meidän lapsettomuushoidot tulevat olemaan IVF ja/tai ICSI. Kerron näistä lisää myöhemmin. Nyt en jaksa. 

Minulle määrättiin Terolutit, että saataisiin ne menkat sieltä alkamaan. Toivotaan parasta. 

8 kommenttia:

 1. Uskon että harmittaa tuo painonpudotus mutta voihan siinä käydä sitten että raskautuu jo kun saa muutaman kilon pois vaikka miehellä vähän siittiöitä onkin.
  Paljon tsemppiä tulevaan !

  VastaaPoista
 2. Kiitos tuestasi! Se merkitsee meille paljon. Eihän sitä tosiaan tiedä, raskautumiseen tarvitaan vain yksi munasolu ja yksi siittiö.

  VastaaPoista
 3. Höpöä neuvottu, jos 1kg kuukaudessa. 1kg viikossa on ihan ok tahti, n. 4kg kuukaudessa kuulostaa järkevämmältä.. Kyllä ravitsemusterapeutilta saatte varmasti järkevämpää tietoa :) Itse tulin raskaaksi kun painoin 115kg, mutta kyllä me vuosia yritettiin, ilman hoitoja tosin. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se minustakin kuulosti oudolta, mutten jaksanut siihen eilen kiinnittää sen enempää huomiota kun koko urakka tuntuu todella ylivoimaiselta juuri nyt. Varsinkin kun koko hoitoihin pääseminen on nyt kiinni mun painosta. Se todella ahdistavaa.

   Poista
 4. 500g-1kg/viikko on hyvä, mulle ravitsemusterapeutti sanoi noin. Alkuun kyl lähtee nooeemmin, mut kuulemma toi tahti ois semmonen ns.oikea vauhti. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja tsempeistä! Ja toivotan myös jaksamista sulle, sullakin lienee painon pudotus meneillään? :) Jännää miten voikaan terveellisten ruokien syöminen olla niin hankalaa! :D

   Poista
 5. Meillä mies antaa keskiviikkona siemennestenäytteen. Saako kysyä paljon sulla pituutta? Pelottaa puuttuuko ne minunkin painoon :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä, että siemenneste olisi normaali! Mulla on pituutta 165cm. Hoitoihin pääsyn painoraja naisilla on 95kg. Tämä siksi, että lääkkeiden annostukset on muuten kamalan suuria.

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)