27. kesäkuuta 2014

Ravitsemusterapeutilla

Tänään oli se kauhun päivä, jona oltiin ravitsemusterapeutilla.

Kuva

Arvelimme jo etukäteen, ettemme saisi sieltä mitään uutta ja mullistavaa. Olimme kyllä oikeassa. Sitä samaa se jauhoi mitä kaikki muutkin.

Tiesin että
 • suklaan syöminen päivittäin on pahasta
 • sipsien syöminen viikoittain on pahasta
 • limsojen litkiminen on pahasta
 • hedelmiä ja/tai marjoja tulisi syödä joka aterialla
 • liikuntaa tulisi lisätä
 • syödä tulisi kolmen tunnin välein.

Sain ohjeeksi syödä töissä kahden kahvilla välipalaksi jotakin proteiinipitoista kuten rahkaa. Ja viikossa pitää olla kaksi päivää ilman herkuttelua. Päiviä lisätään sitten kun tuo tuntuu luonnistuvan helposti. Lisäksi kerran viikossa pitää harrastaa jotakin liikuntaa. Ajattelimme, että pyöräily voisi olla helppoa näin kesäaikaan.

Meillä on kontrollikäynti elokuun alussa. Katsotaan mitä sitten pitää muuttaa.

7 kommenttia:

 1. Jos on ylipainoinen ja kärsii lapsettomuudesta, luulisi että heti ensimmäiseksi pudotetaan ylimääräiset kilot pois? Jokainen tietää, että ylipainoisilla on heikompi hedelmällisyys. Itse ainakin tekisin kaiken mahdollisen mitä voisin itse tehdä, ennen kuin hakeutuisin lapsettomuustutkimuksiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki. Kumpa kaikki vain olisikin niin mustavalkoista. :)

   Poista
 2. Hienoa, että asiat alkavat muuttumaan. :) Hitaasti hyvä tulee. :) Miten tuollaisen ravitsemusterapeutin puheille pääsisi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me päästiin lapsettomuuspolin kautta, mutta kaipa sinne lähetteen saa ihan tavan lääkäriltäkin, kunhan ottaa asian puheeksi. :)

   Poista
 3. Mä oo pohtinu pitäskö pyytää ravitsemusterapeutille lähete, ku oikeestasn en tiiä missä mättää ettei paino tipu niinku pitäis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa sitä aina yrittää. Vaikken itse kokenut käyntiä mullistavaksi, niin monelle siitä on varmasti paljonkin apua. Eli ei muuta kuin lähetettä hakemaan ja tsemppiä painon pudotukseen! :)

   Poista
 4. Mukavan pehmeät ohjeet alkuun ravitsemusterapeutilta, mäki haluan tollaselle! Se jolla kerran kävin munuaispolinlähtelleellä oli kauhee natsi ja asenne just "nyt et syö enää ikinä mitään muuta kuin vihanneksia"... jännä kun ei lähtenyt mulla mikään onnistumaan ton käynnin jälkeen ;D...
  Tsemppiä kovasti! <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)