28. heinäkuuta 2014

The Puhelu

Mies sai viime perjantaina kolmelta puhelun lääkäriltämme.

Siittiötuotanto on lisääntynyt, nyt pystyttiin laskemaan jo eteenpäin liikkuvia. Silti ollaan reilusti alle normaalin määrän. 15milj. olisi normaali määrä, mutta miehellä on 3milj. Suunta on parempi, mutta vielä on toivomisen varaa.

Lääkäri oli sitä mieltä, että testosteronin tuotannossa on puutteita. Tämä saattaa johtua esimerkiksi alkoholin kulutuksesta tai ylipainosta. Mun pitää pikkuisen tutkia tätä testosteroniasiaa, kunnen mitään siitä tiedä. Samalla tässä kun painonpudotusta aletaan yhdessä nyt harrastaa, niin syötän miehelle purkillisen sinkkiä. Sekin kuulemma voi auttaa.


Mies menee vielä rasva, maksa ja sokerikokeisiin eli ihan verikokeelle. Sitten tammikuussa otetaan uudelleen sperma-analyysi ja katsotaan, että mikä tilanne tuolloin.

Mulla taasen on tiedossa 20.8. toinen kerta ravintoterapeutilla. Jouduin siirtämään tätä aikaa myöhemmälle työjuttujen takia.


Me ollaan kovasti nyt mietitty, että kerrottaisiinko tästä kaikesta molempien perheille. Tämä asia painaa mun mieltäni kovasti ja helpottaisi, jos voisi puhua tästäkin ihan rauhassa. Ja ainakin sitten välttyisi ikäviltä urkinnoilta tai muuten vaan mielen pahoittamiselta.

Tässä asiassa otin jo ensiaskeleen ja kerroin yhdelle ystävälleni asioiden laidan. Hän otti uutiset vastaan hyvin eikä mun tarvinnut katua, että kerroin. Heti helpotti oloa, kun sai osan tästä taakasta pois harteilta. Niin, eikä enää tarvitse varoa mitä sanoo ja mistä asioista kertoo.

Toivon vaan, että jos me päätetään kertoa, niin kukaan ei ajattele, että me haluttaisiin jotenkin huomiota...

2 kommenttia:

  1. Miehelläni todettiin alhainen testotaso ja kahdessa ensimmäisessä näytteessä ei ollut juuri lainkaan liikkuvia siittiöitä. Näytteet siis otettiin 3 kk välein. Toisen "huonon" näytteen vuoksi miehelleni tehtiin kromosomitutkimukset, mutta onneksi niistä ei löytynyt mitään. Jossain kohdin epäiltiin Klinefelter-oireyhtymää, jolloin biologinen lapsi ei olisi ollut mahdollinen. Mutta siis tämä kumottiin kromosomitutkimuksella. Mieheni sai tamofen-lääkityksen (vahvuutta en muista), josta lääkärit eivät uskaltaneet luvata mitään mutta sanottiin että voi ainakin kokeilla. 3 kuukauden jälkeen veriarvot parantuneet, testotaso noussut ja siemennestenäyte täysin normaali! Eli miehelläni kyseinen lääkitys toimi hyvin, muta ymmärtääksen vaste on hyvin yksilöllistä. Meillä ei siis tosiaan ollut kyse ylipainosta (mieheni hyvin hoikka), eikä alkon liikakäytöstä vaan jostain muusta hormonaalisesta. Stressi oli ehkä suurin tekijä alhaiseen testotasoon. Nyt mieheni on syöyt lääkettä vähän yli 6 kk ja jatkaa edelleen. Valitettavasti ovulaationinduktiot eivät ole meille tuonut vielä toivottua tulosta, vaan syksyllä edessä inssit. Alkuun lapsettomuutemme syy oli molemmista johtuvaa, mutta tällä hetkellä oma ovuloimattomus on ongemamme. Kannattaakin siis kysästä lääkärin mielipidettä, että olisko mahdollisesti miehellesi apua lääkityksestä. Tsemppiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon tuesta ja tarinanne jakamisesta! Toivon teille kovasti onnea jatkoon!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)