30. lokakuuta 2014

Lapsettomuutemme on muiden onnen tiellä

Hirveää. Kerrassaan kammottava ajatus. En osannut mitenkään kuvitella, että muiden lasten hankkimisen tiellä olisi meidän lapsettomuutemme.

Nyt on mitä ilmeisimmin kuitenkin niin käynyt. Siskollani on ollut vauvakuume jo jonkin aikaa. Hän vielä keväällä minulle puhui ajatuksistaan ja toiveistaan. Nyt kun kerroimme, että olemme lapsettomia, hän on lakannut puhumasta. Kuin varoen, ettei vaan lipsauta mitään vahingossa.

Minusta tuntuu pahalta, että siskoni on kenties haudannut kokonaan lapsitoiveensa tai ainakin salaa ne varsin tehokkaasti sen vuoksi, ettemme me voi tällä hetkellä saada lapsia. Ei sen pitäisi olla missään nimessä syy siihen, ettei toiset voisi lasta yrittää ja saada. Myönnän, että se on herkkä aihe, mutta sen vuoksi käyn terapiassa, että pystyisin käsittelemään tällaiset asiat.

En tiedä ollenkaan, että miten ihmeessä otan asian puheeksi siskoni kanssa. Kyllähän se nyt pitää selvittää, etteivät he lykkää ihan turhaan lasten hankintaa. Vinkkejä? :/

4 kommenttia:

 1. Minä kysyisin varmaan suoraan. Voit sanoa, että et halua tunkeutua ja udella henkilökohtaisesta asiasta, mutta onko vauvakuumetta edelleen ja onko se edennyt yritykseksi. Ja voit kertoa hänelle juuri tuon että toisten ei pidä lykätä haaveitaan teidän vuoksi. Itse pelkäsin koko ajan kuollakseni miehen siskon suunnalta vauvauutisia yrityksen aikana. Sitten kun viimein hoidoilla tärppäsi, niin kävi ilmi että heilläkin on ollut jo jonkin aikaa vauva toiveissa, mutta ei ole tärpännyt. Puoli vuotta myöhemmin hän tuli raskaaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kai se varmaan on paras. Vaikka kuulostaa varmasti hurjalta ja tulee kenties siskollekin täysin puskista, että otan näin henkilökohtaisen asian puheeksi. Kiitos tsempeistä. Tulen sitten kertomaan, miten keskustelumme eteni, kun sopiva tilanne tulee vastaan!

   Poista
 2. Ei kai se auta, kuin rohkeasti ottaa asia puheeksi. Veikkaanpa, että siskosi pohtii samaa asiaa; miten ottaa aihe puheeksi kanssasi.. Olen ollut molemmissa tilanteissa (lapsettomana ja lapsettoman ystävänä suunnittelemassa ja toivomassa raskautta), ja ei siihen ole mitään helppoja ratkaisuja tai vastauksia. Puhuminen auttaa varmasti, siskollesi voisikin olla helpotus, jos sinä ottaisit asian puheeksi? Hän on kuitenkin se, joka pelkää satuttavansa sinua aiheella..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet varmasti oikeassa. Silti tuntuu niin hurjalta ottaa tällainen asia puheeksi, mutta ehkä se on kuitenkin kaikkien parhaaksi. Ja eihän tällaisesta keskustelusta tarvitse äidillemme puhua. Pääasia kai on se, että siskoni saa harteiltaan huonon omantunnon. Kiitos rohkaisusta!

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)