20. joulukuuta 2015

Jooga

En ole koskaan uskonut joogaan. En ole pitänyt sitä vaativana lajina. Olen pitänyt sitä venyttelynä sellaisille jotka venyvät mihin suuntaan tahansa ihan miten päin tahansa.

Perjantaina pinterestiä selatessani päädyin katselemaan sieltä joogaa aloittelijoille. Ja oikeastaan olisiko joogasta apua alaselkäni kivulle. Venäytin selkäni viikko sitten ja rauhallisten pitkien venyttelyiden tuloksena se alkoi jo olla melko hyvä, mutta ajattelin, että ehkä jooga olisi tehokkaampaa selän verryttelyyn. Ja siellähän oli kaikenlaista! :D Oli selälle, PCO:lle, niskalle, laihduttajalle, lihaville, experteille, aloittelijoille, aamulle, illalle.... Valinnan varaa on hirmuisesti.

Ajatelin, että syteen tai saveen minä kokeilen. Ja kokeilin. Ja kokeilin toisenkin kerran. Ja voi pojat! Siitä tulikin aika kiva olo! :) Niin kiva olo, että kaivelin tänään YouTubesta videoita aloittelijoille. Tällaisen vinkin antoi Viktoria blogista Oikeus hyvään oloon ja se vaikutti minusta niin hyvältä, että lähdin siltä istumalta olohuoneen lattialle jumppamattoni kanssa ja testasin harjoituksen. :DEn usko, että joka päivä jaksaisin näin aluksi tehdä näin pitkän harjoituksen. Tai mistä sitä tietää! Mutta enivei, varoiksi hain itselleni myös lyhyemmän harjoituksen, joka on vähän haastavampi.


Kevääksi olisi tarkoitus katsoa, josko kansalaisopistolla olisi jokin aloittelijoiden joogakurssi tarjolla. :) Kuinka moni teistä on tutustunut joogaan? Mitä mieltä olette? Vinkkejä?

4 kommenttia:

 1. Minä kävin joogassa kun enemmän kuntoilin. Yllättävän "rankkoja" tuntejakin oli tarjolla salilla jossa kävin. Tykkäsin ihan hirveesti ja kroppa&mieli nautti tunneista tosi paljon. Suosittelen ehdottomasti, pitäisi itsekin uudestaan aloittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo yllättävän rankkaa! Mulla on vatsalihakset ihan sairaan kipeet nyt kun parina päivänä joogaillut. :D

   Poista
 2. Jooga on kyllä yllättävän mukavaa! Itsekin yllätyin positiivisesti, kun kokeilin. Pakko myöntää, että tuli ihanan rentoutunut olo! :) Valitettavasti kiireiden takia jooga on jäänyt vain noin pariin kertaan viikossa. Pitäisi nyt joulukiireiden jälkeen ottaa tavaksi tehdä päivittäin edes yksi pieni harjoitus, jos muuhun ei ole aikaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla mentaliteetilla minäkin olen ajatellut mennä. Edes jokin pieni juttu, jollei ehdi tai jaksa pitkää sarjaa tehdä. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)