6. toukokuuta 2016

Mitä jos musta ei edes tulisi hyvää äitiä?

Tällainen ajatus on pyörinyt lähiviikkoina mun mielessä useampaankin kertaan.

Olen itkenyt yksin ja miehen kainalossa. Olen pohtinut, etten millään pystyisi olemaan niin hyvä äiti kuin paras ystäväni tai siskoni on. Olen pohtinut, että miltä tuntuisi elää vanhaksi lapsettomana. Olen ajoittain ollut varma, etten pystyisi olemaan äiti. Olen uskonut, että kaikki muut ovat kuin tehtyjä äideiksi, mutta minusta ei tulisi hyvää äitiä tekemälläkään. Olen alkanut uskoa, että koska kaikki on niin vaikeaa, niin ehkä minusta ei ole tarkoituskaan tulla äitiä.

Ehkä minun osani on katsoa katellisena muiden lapsia ja läheisiäni, joita kutsutaan äideiksi.

Kahden viimeisen vuoden aikana lähipiirin on siunaantunut seitsemän lasta. Meidän yritystaival on kestänyt pian kaksi ja puoli vuotta. Ja kokoajan musta on tullut epävarmempi itsestäni äitinä. Epäilen jatkuvasti jaksamistani, osaamistani, pystymistäni, taitojani, kaikkea.

Huomenna on yhdet ristiäiset. Jännitän niitä kovasti. Kaikki on siellä vauvalasienläpi katsovia ihmisiä. Juuri kukaan ei tiedä meidän tilanteesta. Eniten pelkään, että joku kysyy meiltä koska meille tulee vauva. Tuntuu siltä, että kaikki tämän vauvan elämässä ärsyttää mua. Vauvaa kutsutaan keijuksi. Sekin on ärsyttävää. Kuten myös se, että hänellä käytetään haalareita, vaikka hän on tyttö. Ärsyttää myös, että äiti ruokkii pientä keijukaistaan tuttipullosta väärin. Kaikki näistä on sellaisia asioita, jotka eivät liity minuun millään tavalla. Ja silti ne ärsyttävät. Jännitän ristiäisiä niin kovasti, etten tiedä miten selviän niistä loppuun asti.

Ja kaiken keskellä ja kaikesta huolimatta toivoisin olevani raskaana. Pelkään vauva-arkea. Toivon sitä. Jännitän raskautta. Pelkään synnyttämistä. Toivoisin silti olevani äiti. Kaipaan omaa lasta. Yk14 käynnistyi tiputtelulla tiistai-iltana. Ja edelleen minä vain odotan ja toivon ja pelkään.

10 kommenttia:

 1. On ihan normaalia pelätä/jännittää kaikkea uutta, mutta sitä on ihan turhaa murehtia etukäteen. Kaikki ei välttämättä ole ns. valmiita äideiksi, mutta sitten kun se omalle kohdalle osuu, niin kaikki palaset vaan loksahtavat paikoilleen ja äitiyskin sujuu täysin luonnollisesti. Ainakin itse haluan uskoa niin :D Oon ihan varma, että sustakin tulee vielä ihan loistava mutsi :)

  VastaaPoista
 2. Mitenkähän äiti ruokkii lastaan väärin tuttipullolla? Itseäni äitinä ärsyttää lapsettomien kommentointi ja päteminen...
  Tsemppiä kuitenkin yritykseen, lapsi kyllä kasvattaa ja opettaa :)

  T. Essi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Sillä tavalla, että tuttipullon tuttiosa ei ole täynnä maitoa, vaan välistä menee vauvan massuun ilmaa. :D

   Poista
  2. Ystäväsi saattaa itse asiassa antaa lapselle maitoa pullosta tahdistetun pulloruokinnnan keinoin, eli juuri niin kuin nykyään suositellaan :) http://imetys.fi/materiaali/lisamaito/vauvantahtinen_pulloruokintaFISE.pdf
   Tämä on vauvaystävällinen tapa antaa maitoa pullosta. Jos tuttiosa on koko ajan täynnä maitoa, on vaarana että lasta ylisyötetään eikä hän pysty itse säännöstelemään imemänsä maidon määrää.

   Poista
  3. HMm... Mielenkiintoista. Kiitos.

   Poista
 3. Miksi tytöllä ei saisi/kuuluisi käyttää haalareita? :) Ne on söpöjä tytöilläkin...
  Sinusta tulisi varmasti lapsellesi paras mahdollinen äiti. Jaksamista, pidä lippu korkealla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki saa käyttää lapsellaan mitä vaatteita haluaa. Minusta hänestä vain tulee niin pojan näköinen haalareissaan. :D

   Poista
 4. Myös minulla oli tuollaisia ajatuksia lapsettomana. Mutta sitten aina ajattelin kaikkia alkoholistien ja huumeiden käyttäjien lapsia ja totesin että maailmassa on niin suuri vääryys, kun lapsia eivät saa ne, jotka niitä ihan tosissaan haluavat.

  Ristiäiset lapsettomien lauantaina... Apua... Voimia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä <3 Päivästä selvittiin, vaikka moni asia sai minut ja miehen pyörittelemään silmiään ja katsahtamaan toisiimme todeten äänettömästi, että "Onneksi me ollaan tässä yhdessä eikä yksin.". <3

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)