12. joulukuuta 2014

Lääkitys kohdilleen?

Kävin lääkärille valittamassa, että endokivut on pahoja ja panacodista tulee oksettava olo. Pitkän pohtimisen ja haastattelun jälkeen lääkäri määräsi mulle Tramadolia (50mg).

Lääkeseloste kuulosti hurjalta. Onko jollain kokemuksia tästä lääkkeestä? Kuulisin mielelläni.

Epäilen, ettei tämäkään lääke nimittäin sovi minulle, koska sen haittavaikutusten listan kärjessä on huimaus ja pahoinvointi. :( En tiedä mitä myrkkyjä sitten joudun kroppaani tunkemaan, jos tämäkään ei ole hyvä...

Mutta niitä kokemuksia?

6 kommenttia:

 1. Mulla on käytössä pahimpina päivinä, ei oo tullu mitään pahoja oireita...mut mulle harvemmin on mistään tullu noita huimauksia tms. En tiiä mistä johtuu...

  VastaaPoista
 2. Pancodit on mietoja opiaatteja, tramalit siitä seuraavia eli keskivahvoja. Luultavasti aiheuttaa pahoinvointia jos panacoditkin. Mutta kannattaahan se kokeilla, kipulääkkeet on kipuihin tarkoitettu. Jotkut syö niitä ihan viihdekäyttöönkin, itsellä tulee lähinnä huono olo. -R

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tuo on toinen asia, joka mua huolettaa. Varmasti ihan turhaan kunhan noudatan lääkärin ohjeita. Mutta viihdekäyttöön... Millaiset olot siitä sitten voi tullakaan. Aika pelottava ajatus.

   Poista
 3. Apteekin työntekijänä sanoisin, että nuo kaksi haittavaikutusta löydät kutakuinkin jokaisen lääkkeen pakkausselosteesta varsinkin pahoinvoinnin. Lääkehän toki on voimakas kipulääke, mutta myös hyvin tehokas ei siinä turhaan sitä kolmiota ole. Lääkeseslosteen haittavaikutuslistan mukaan en suosittelisi tekemään päätöstä lääkkeen käytön suhteen, jokaisen ihmisen elimistö reagoi yksilöllisesti. Lisäksi Pakkausselosteisiin joudutaan painamaan kaikki mahdolliset haittavaikutukset, vähän samaan tapaan kuin elintarvikkeissa lukee että saattaa sisältää pähkinää/ samassa valmistuslaitoksessa käsitellään pähkinää. Todennäköisesti oireita ei tule, mutta asiasta on kuitenkin mainittu. Voisiko sanoa että vastuunvapautus varsinkin kun tuolla meren takana ollaan muutenkin niin innoissaan tekemässä oikeusjuttuja.

  Tiedän että tästä vastauksesta ei hirveästi ole apua, mutta kokeilemalla se selviää kuten jo aiemmin sanoin jokaisen keho reagoi omalla tavalla. Mitä olen käyttäjiltä kokemuksia kuullut, niin toisilla on hyvin tehokas, eikä aiheuta mitään sivuoireita. Toisille tulee tosiaan pahoinvointia. Yleisin kuvaus haitoista on ehkä vähän "höntti" olo ja väsymys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta ja rohkaisevasta viestistä! Kyllä mä annan sille mahdollisuuden. Varmasti jo ensi viikolla... Katsotaan sitten mihin ryhmään minä kuulun. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)