29. lokakuuta 2015

Kurkunpääntulehdus

Ei oo kovin kiva vaiva ollenkaan....

Alkoi ihan flunssana. Nenään ja nieluun kertyi ihan hillittömän paksua limaa, joka ei tullut ulos niistämällä. Niinpä päätin googlata, että mikä on paras keino saada paksu lima pois. :D  Kaikkea sitä tuleekin googlattua! Siellä kehotettiin  olemaan niistämättä liikaa, koska silloin lima voi mennä poskionteloihin tai korviin. Höyryhengittämällä ja krohistamalla limaa nieluun sain onneksi isoimmat klimpit pois. Oli todella tukala olo.

No sitten lähdin laivalle. En tiedä oliko sillä jotai  merkitystä taudin kehittymiseen. Ehkä ei. Sillä tämänhän aiheuttaa virus, eli olen sen jostain pisaratartuntana saanut. Ehkä laivalla käytin ääntäni enemmän, kun baareissa soi musiikki aika kovaa... Ja tiistaina se ääni sitten lähti. Nyt on mennyt kolme päivää äänettömänä. Tämä päivä on oltu ihan kokonaan lakossa, en ole edes yrittänyt puhua. Kynä ja paperi on ollut ahkerassa käytössä.. :D  Aika turhauttavaa...

Tähän vaivaan ei sairaanhoitajan mukaan ole parantavaa hoitoa. Vettä paljon, jotta äänihuulet huuhtoutuvat ja puhekielto. Lisäksi kurkkukipua voi hoitaa esim. jäätelöä syömällä, se puuduttaa kurkkua. Yskä ärsyttää nielua, joten sitä koitan hoitaa Silotocilla ja tukkoisuutta nenäsumutteella ja Nason seesamiöljyllä. Aikamoiset dropit. Eikä kyllä ollenkaa  ala helpottaa... Toivottavasti  tässä ei mene ikuisuutta!

Onko muilla kokemuksia tällaisesta?

8 kommenttia:

 1. Meillä on ollut pojalla akuutti kurkunpääntulehdus pari kertaa ja eka kerta säikäytti todella. Ekalla kerralla vajaan kahden vuoden iässä se alkoi keskellä yötä. Poika heräsi yöllä itkemään ja ääni kuulosti aivan hylkeeltä. Kuulosti kuin hän ei saisi henkeä. Sama toistui vielä pari kertaa ennen aamua. Aamulla mentiin lääkäriin. Kylmän ilman hengittäminen helpottaa hengitystä. Toinen kerta oli juuri laivalla vuotta myöhemmin, kuin eka kerta. Pojalla oli flunssaa, kun mentiin laivalle. Ekana yönä alkoi tuo hyljemäinen hengenhaukkominen. Poika itki "viekää minut lääkäriin". Epäilen että se laukesi kylmästä merituulesta matkalla satamaan. Sehän ei tunnetusti ole hyvä asia kurkulle. Silloin tiesimme jo mistä on kyse, joten emme panikoineet. Tärkeintä on saada potilas rauhoittumaan, jotta hengitys kulkee paremmin. Ekalla kerralla olimme kaikki paniikissa. Voin vaan kuvitella että ei ole mikään miellyttävä sairaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin uskoa, että vielä lapsella vielä kamalampaa kuin näin aikuisella. Tämähän taitaa olla ihan lastensairaus pääasiassa. :D Multa ei vieläkään tule ääntä ja puhelakko on päällä nyt kolmatta päivää. Todella turhauttavaa. Lääkäri ohjeisti, että vesipiippu nopeuttaa paranemista parilla päivällä, se kun kosteuttaa turvonneita äänihuulia tehokkaasti. :) Katsotaan kuinka kauan tuo miekkonen saa nauttia ei-nalkuttavasta-avopuolisosta. :D

   Poista
 2. Lämpimällä suolavedellä kurlaus. Auttoi mulla välittömästi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä! Nyt käytössä vesipiippu. Testaan kyllä tuota suolavettäkin vielä, kun nyt kolmas puhumaton päivä ja ääni edelleen poissa!

   Poista
 3. Paranemisia :) Ikävä tauti tuo :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan, että saan ääneni pian takaisin. :)

   Poista
 4. Mun tauti alkoi samalla lailla kun sun. Flunssa alkoi ja lähdin laivalle. Seuraavana päivänä ääntä ei tullutkaan. Eikä seuraavana.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)