13. huhtikuuta 2015

Ylipainon vanki

Mulla on edelleen laihdutusprojekti päällä. Vaikka tässä kaikkien surujen ja muiden keskellä se tuntuu olevan ihan ylitsepääsemättömän vaikeaa. No, niinkuin mun psykologini sanoi, ei se paino ole ainakaan noussut ja sekös on hieno juttu sekin.

Mutta en oikein jaksa siitä iloita. Vieläkin on 10kg mun ja lapsettomuuspolille soiton tiellä. Mun sisko on sitä mieltä, että kyllä ne lähtis kun vaan päättäis niin. Ja joo voi olla. Jotenkin vaan ne vanhat tavat "lääkitä" pahaa oloa suklaalla ja muulla herkulla on niin ylivoimaisen kamalan syvä rotko, mitä on miltei mahdoton ylittää.

En tiedä mitä meille sanottaisiin yksityiseltä. Olisiko mahdollista saada laihdutukseen jotakin apua. Mulla vaan ei ole varaa siihen lystiin lähteä mukaan.

Äitini ehdotti mulle kokeiluun jotain konjakkivihreäkahvipapu -pillereitä, joita pitäisi ottaa 6 kpl päivässä. Niiden pitäisi hillitä makeanhimoa ja estää hiilareita imeytymästä. Yhden kuukauden satsi maksaa 40 €. En mä oikein tiedä siitäkään, että onko se hyvä idea...

Kuva

Pääsiäisenä starttasi pyöräilykausi kunnolla kun poljin siskon miehen kanssa 10km lenkin. Toinen mokoma olisi edessä ilmeisesti tällä viikolla. Ja eilen lähdin kävely/hölkkälenkille hetken mielijohteesta ja sillekin reissulle tuli pituutta 7km. Nyt pohdin, että pitäisikö sitä tehdä esim. 5 km lenkkejä joka viikko ja osallistua esim. Flikkatte Vitoselle tai johonkin muuhun vastaavaan esim. väriestejuoksu.

Kivasti sitä tässä suunnittelee kaikenlaista, mutta toteutuuko mikään suunnitelmista? Tiedä häntä... Toistaiseksi olen ainakin pysytellyt smoothienmaailmassa mukana. Olen testaillut erilaisia ja jopa vihersmoothie oli ihan siedettävää kun laittoi reilusti ananasta mukaan. Siemenet ovat kyllä täysin nounou kamaa. :D

Siltikin paino on ja pysyy. Vaikka tekisin mitä. Joten nyt pitäisi olla jokin uusi keino, jolla saada taas vauhtia tähän piinaan. Miten se läski voikaan olla niin piukassa?

10 kommenttia:

 1. Meillä yksityisellä ei koskaan oo sanottu sanallakaan ylipainosta vaikka alussa sitä oli sen 30kiloo ylimäärästä.
  Ite tiedostan kyllä et hyvä se on päästä tästä läskistö eroon joka auttais raskautumisessa. Munki laihdutus on saanu nii takapakkia nyt viimeaikoina :(
  Kyllä me saadaan ne kilot vielä pois !! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota mä vähän ajattelinkin, että yksityisellä voisi saada hoitoa nopeammin. Ja ehkä siellä otetaan vähän paremmin huomioon aina hoidettavan parin tilanne. Tylsää, kun tämäkin on rahasta kiinni...

   Mä alan helposti syyllistämään itseäni juurikin tuosta syystä, että raskautuminen olisi paljon helpompaa jos olisi normaalipainoinen. Miksi, voi miksi sitä tajunnut ajoissa?

   Mutta, jospa tässä nyt vaikka syksyllä olisi tuo 10 kg pudonnut pois. Sitten olisi taas elämä pikkuisen verran valoisampaa. Kiitos tsempeistä ja tsemppiä myös sulle! <3

   Poista
 2. Itse suosittelen, jos vaan rahaa voi käyttää, personal traineria. Mieluummin rahat siihen kuin johonkin ihmepillereihin. Itse olen laihduttanut noin 10 kiloa puolessa vuodessa ihan vaan liikkumalla 5 kertaa viikossa ja syömässä 5 kertaa päivässä pieniä aterioita. Arkena kurinalaisesti ja viikonloppuna saa herkutella. Sipsit on vaihtuneet ruissipseihin, dippi kermaviilistä jogurttiin, hedelmät vihanneksiin. Pieniä ja tosi tärkeitä päätöksiä. Joka päivä joku liikunta mukaan, kävelyä ja hölkkää ja sitten muutaman kerran jotain hikisempää! Tsemppiä, ei se helppoa ole mutta pienillä muutoksilla pääsee jo pitkälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä! Multakin putos 10 kg 5 kk:ssa, kun aloitin säännöllisen liikunnan, kerran viikossa ja tarkkailin herkkujen määrää. Nyt tavoitteena lisätä liikuntakertoja ainakin kahteen per viikko ja tarkkailla edelleen herkuttelua. Silti kaikki tuntuu ihan hurjalta.

   Varsinkin tuo sun liikunnan määrä! En uskoisi millään, että musta olis siihen! Ihan hurjan kovat tsempit sulle!

   Poista
 3. Tiedän kokemuksesta, että laihdutus on hiton vaikeaa. Siis ei se laihtuminen ole mitään ydinfysiikkaa, mutta se, että oman mielen saa siihen oikeaan moodiin, SE on vaikeaa. Laihdutukseen tarvitaan paljon muutakin kuin tahtoa, itsensä kanssa pitää tehdä joka päivä töitä ja päätöksiä että laihtuminen onnistuu.
  Mutta olen sitä mieltä, että kun motivaatiota on tarpeeksi, se onnistuu. Nyt sinä olet tilanteessa, jossa vaakakupissa painaa herkut ja ns "helppo tie" eli vanhojen tapojen noudattaminen ja toisessa vaakakupissa uusi elämä, terveys ja vauva. Sinä itse teet päätöksen ja elät sen mukaan. Kumpikin hyvä, mutta jos itsellä on huono olla, suosittelen pohtimaan elämänmuutosta.
  Kyllä ne kilot oikeasti sitten vain karisevat kun sen päätöksen on saanut tehtyä.
  Nimimerkillä monesti laiharin aloittanut, mutta nopeasti lopettanut. 2 vuotta sitten kuitenkin lopulta onnistuin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vaakakupit ovat tosiaan juurikin nuo ja kun tie on raskas ja vaikea, niin kovin helposti tekisi mieli vain luovuttaa. On niitä huonoja päiviä, kun ajattelee että hitot tästä ikinä mitään tule, menee kauppaan ja ostaa jäätelöä, syö sen ja tuntee olonsa maailman surkeimmaksi. Hassua miten pystyy vakuuttamaan, että se jäätelö tai suklaa saa mielihyvän tunteen aikaiseksi, kun tosiasiassa siitä tulee kauhea morkkis. :D

   Poista
 4. Ei ole varmasti helppoa laihduttaa kun lapsettomuus vetää mielen matalaksi. Mulla ei ole ylipainoa mutta fyysinen kunto on kyllä huonontunut tässä lapsettomuusrumbassa kun ei vaan aksa liikkua. Liikuntaa tärkeämpää on se mitä syö silloin kun haluaa pudottaa kiloja. Toki olisi hyvä liikkuakin säännöllisesti, mutta ennen kaikkea ratkaisee se kalorimäärä minkä suuhun laittaa- yhden suklaapatukan karistamiseen tarvitaan jo ihan järketön rääkki. Suosittelen myös personal traineria joka tekee sekä liikunta- että ruokavalio-ohjelman. Ja nythän on kaikenlaista nettipalveluakin, keventäjät, fitfarm, mitä näitä on. Tärkeintä on kuitenkin että itse teet sen päätöksen ja yrität jostain löytää voimaa noudattaa ruokavaliota-ylipaino on lapsettomuushoitojen tiellä, ja palkinto painonpudotuksesta voi olla se paras mahdollinen. Kaikki herkut minimiin, pienennät ateriakokoja ja lisäät kasviksia, viljatuotteita vähän, kovia rasvoja vähän. Ei se mitään ihmetemppuja vaadi lopulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, ettei se liikunnan määrä loppujen lopuksi juuri vaikuta. Tai no toki vaikuttaa, muttei ole se laihtumisen kulmakivi. Aikanani laihduin 6kg istumalla sohvalla ja syöden oikein. Tyhmintä tässä on se, että tietää tasan tarkkaan miten pitäisi syödä. Nirsous ei varsinaisesti tee tästä yhtää helpompaa. Olen yrittänyt opetella uusia makuja nyt tässä prosessin aikana. Ja pienin askelin yritän päästä haluttuun tulokseen. Esim. jos aikaisemmin ostin aina levyllisen suklaata, nyt ostan patukan. Sillä tavalla kuitenkin saan sitä suklaata. Kun siitäkin tulee niin hirvittävät vieroitusoireet! :'D

   Poista
 5. Hei! Oon seurannu sun blogia ihan alusta asti ja seuraan sua vissiin kans instassa :) Tosi paljon tsemppiä sulle laihdutukseen! Jos asuttais lähekkäin nii voitais yhdessä käydä lenkillä :)

  Vaikka tää on varmasti kaikista maailman huonoin tsemppauslause niin sanon silti että "Hyvää kannattaa odottaa" <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi ja kiitos tuesta! :) Pidäthän salassa mun henkilöllisyyteni, jos tunnistat, kiitos. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)